Jesper

jesper1

Den första boken om Jesper skrev jag för att jag tyckte att den fattades. Jag letade och letade efter en rolig och djup bok som tog mellanstadiebarns livsfrågor på allvar. Till sist började jag skriva en själv. Och till min stora förvåning blev den klar. Och jag tyckte den blev bra. Och Verbum förlag gav ut den. Och den blev populär. Vilket betyder att en massa ungar i Sverige (och några i Finland) har följt Jespers öden och äventyr. Jag har faktiskt fått reda på att den fortfarande läses runt om i vårt land, och att man vårdar de slitna exemplar som finns kvar ömt.

jesper2

Den andra boken om Jesper skrev jag faktiskt innan den första kom ut. Det var inte så att jag ville koka ihop en uppföljare, utan det var två böcker från början i mitt huvud. Efter det var det slut. Trodde jag. Men många år senare fick jag en idé. En sorts kristen ungdomsboksversion av Da Vinci koden möter en skattjakt. Jesper och hans kompisar drog ut på äventyr igen. Först tände Verbum, och det pratades om en Jesper revival. Vi funderade till och med på en triologibox. Sen beslöt dom sig för att lägga ner alltihop. Och de två första böckerna utgick istället från deras sortiment. Så kan det gå! 

Hemligt omslag

Hemligt Uppdrag är namnet på arbetsmaterialet till de två första Jesperböckerna. Det bestod av hemliga brev som Jesper skrev till barnen och som de fick fylla i och svara på. Därefter samlades breven i en enskild mapp med hänglås så att ingen kunde läsa vad barnen skrivit. Det var en hemlighet mellan dem och Jesper! 

Illustrationer: Johan Hesselstrand

Ladda ner! Gratis!
(klicka på omslagen)

jesper1jesper2Hemligt omslagHemligt omslag


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star