Guds lille elektron

Minororginal

Det kom ett brev från Verbum förlag där dess författare uppmanades att skriva en kort berättelse till ett projekt som hette“Framtidslandet”.

Boken skulle bli en nedräkning på det gamla årtusendet, som en kalender, med en berättelse varje dag över milleniumskiftet. Gamla berättelser av storheter som Astrid Lindgren, Selma Lagerlöf och Sören Kierkegaard blandades med nyskrivna berättelser av författare från hela norden. Däribland kom min berättelse “Guds lille elektron” med.

framtidslandet

Jag måste erkänna att det kändes stort att publiceras mellan samma pärmar som dessa kända författare, och det råder väl inget tvivel om att det var första och sista gången som jag nämns i samma andetag som dom. Men jag är väldigt stolt över min lilla berättelse.Berättelsen handlar om Minor, en liten elektron som är trött på att vara så liten att han inte ens syns, och som ifrågasätter meningen med att susa omkring. Då tar Gud med honom på en liten resa och visar från ett annat perspektiv hur viktig lille Minor är i Guds stora skapelse. Och att alla, även dom som är så små att de inte ens syns, behövs och har en viktig uppgift. Och är älskade av Gud. Något som berörde mig djupt var när jag fick höra att en mamma läst berättelsen på ett dop av sin lilla, för tidigt födda, flicka. Där, i det lilla ögonblicket, fick berättelsen sin mening och sitt värde. Allt annat är bonus!

Gud kommer till oss

Minor

Nuförtiden hittar du berättelsen om ”Guds lille elektron” i boken ”Gud kommer till oss” som du kan köpa HÄR!

Illustrationer:

Bild 1, från Framtidslandet, Gunnar Karlsson. Bild 4, från Gud kommer till oss, Carina Ståhlberg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star