Jesper-original (90-talet)

Första boken om Jesper – om Gud och kärleken
Jesper är en elvaårig kille som står inför världens två stora mysterier, Gud och tjejer. Som en magnet dras han till dem båda, trots att de bara väcker fler frågor ju närmare han kommer. Följ Jesper en bit på vägen när han trevande lär känna Gud, blir beroende av Saras kramar, hittar på bus med bästisen Benke och av misstag börjar i Kyrkans Juniorer!
Ladda ner och läs!

epublogo


Andra boken om Jesper – om Gud och vänskapen
Jesper är tillbaka! Han har kommit lite närmare Gud, men när det gäller tjejer har han inte blivit ett dugg klokare. Däremot har han insett att vänskap är något av det finaste som finns. Och att den måste måste vårdas ömt. Följ Jesper ännu en bit på vägen, när han får en ny vän, spökar på läger, tar emot nattvarden för första gången och går vilse i skogen. Och hur går det egentligen med Sara? Ladda ner och läs!

epublogo


Tredje boken om Jesper – om Gud och hemligheten
”Denna historien handlar om vårt lilla gäng. Och en sommar. Och ett gammalt hus som ingen brytt sig om på länge. Och om mystiska saker. Och om Gud, och hans sätt att prata med oss. Om han nu pratar med oss människor, eller om det bara är inbillning. Eller så säger Gud oss saker hela tiden, ger oss en massa tecken, men eftersom vi inte förväntar oss några tecken så ser vi dom inte. Eller om en sak händer, som är en slump, så ser man en massa andra saker för att man så gärna vill. Eller så ville Gud helt enkelt vara med oss så här i början på sommarlovet, och berätta något väldigt fint och viktigt. Men jag tror jag gör så att jag berättar vad jag har att berätta. Rakt upp och ner. Precis som det var, eller i alla fall som jag upplevde det. Så får du själv välja om du vill tro på det eller inte. Och känns det bättre så kan du ju komma på en massa naturliga förklaringar till det som hände. Eller så tror du som jag. Att Gud ibland faktiskt leker skattjakt med oss!” Ladda ner och läs!

epublogo


Hemligt Uppdrag
Arbetsmaterialet till de två första Jesperböckerna. Hur det används finns förklarat i filen, det är bara att ladda ner!

Hemligt Uppdrag 1

Hemligt Uppdrag 2


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star